Ingredience: | |||||
špagety přelámané napůl | 350 - 400 g | cherry rajčátka, na půlky | 200 g | cuketa, na kostky | 1 ks |
salátová okurka, na půlkolečka | 1 ks | velká žlutá paprika, na proužky | 1 ks | větší čevená cibule, na kostičky | 1 ks |
černé olivy, na plátky | 1 sklenička | lístky čerstvé bazalky | dle chuti | ||
Dressing: | |||||
italský instantní dressing Knorr | 2 pytlíčky | kvalitní olej | dle potřeby | voda | dle potřeby |
vinný ocet | dle chuti | strouhaný parmazán | 50 g | sezamová semínka | 1 lžíce |
sladká paprika | 1 lžička | česnekový prášek | 1/4 lžičky |
Nevím jak vy, ale já přes léto vždy dost obměním jídelníček. Tělo si podle mě samo řekne, že místo sytých jídel chce raději lehké pokrmy a svěží saláty. Přes léto je navíc k dispozici tolik čerstvé lokální zeleniny, která má, na rozdíl od té ze supermarketu. skutečnou chuť. Při brouzdání internetem jsem na jednom z blogů našla zajímavý salát ze zeleniny a špaget a musela jsem ho samozřejmě hned vyzkoušet. Jelikož výsledek byl více než dobrý, chtěla bych se s vámi teď podělit o recept. Salát se hodí jako lehké hlavní jídlo nebo jako příloha třeba při letním grilování.
Špagety uvaříme ve velkém hrnci, tak aby byly al dente, prolijeme studenou vodou a dáme vychladnout. Přimíchejte do špaget trochu olivového oleje, aby se nelepily.
Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do velké mísy. Přidáme vychladlé špagety a promícháme. Všechny suroviny na dressing důkladně prošleháme a necháme pár minut odstát. Poté ještě jednou dressing promícháme a přelijeme přes salát. Vše důkladně zamícháme a dáme chladit na hodinu do lednice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI