Lilky plněné rajčatovo-čočkovým ragú zpět

Ingredience:
střední lilek2 kscibule1 ksčesnek2 stroužky
francouzská zelená čočka50 gsekaná rajčata400 gjemné kari koření2 lžičky
římský kmín1 lžičkaskořice špetka
střední lilek 2 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, francouzská zelená čočka 50 g, sekaná rajčata 400 g, jemné kari koření 2 lžičky, římský kmín 1 lžička, skořice špetka

Příprava

Moje oblíbené. Lilky už jsou konečně k dispozici a je čas na pořádné lilkobraní. Tento recept je poměrně rychlý a jednoduchý.

Čočku propláchneme a dáme vařit, vaříme na skus - asi 20 minut. Mezitím si lilky rozpůlíme a opatrně vydlabeme dužinu, tak aby nám zůstala slupka z lilku neporušená. Dužinu nakrájíme na drobno a smícháme ji se lžičkou soli. Lilek necháme vypotit. V hrnci orestujeme na dvou lžících oleje cibuli nakrájenou nadrobno, poté přidáme lilek, ze kterého jsme vymačkali v cedníku všechnu šťávu, kterou z něj sůl vytáhla. Cibuli s lilkem chvíli restujeme, pak přidáme koření a nasekaný česnek, které necháme na oleji rozvonět. Přidáme rajčata a necháme na mírném ohni asi 5 minut probublat. Rozehřejeme troubu. Přidáme do hrnce uvařenou čočku a promícháme, ochutnáme a dosolíme a dopepříme dle chuti. Směsí naplníme lilky a dáme péci do trouby asi 20 minut.

Lilky můžeme doplnit sýrem, nebo rozmixovanými kešu ořechy s trochou lahůdkového droždí.

2017-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI