Ingredience: | |||||
olivový olej | dle potřeby | plátky lososa | 4 ks (200g) | citron | 1 ks |
čerstvý tymián | pár větviček | himalájská sůl | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | himalájská sůl | dle chuti | bílý jogurt | 1 ks |
čerstvá bazalka | dle chuti | čerstvá pažitka | dle chuti |
Losos patří mezi naše nejoblíbenější ryby, necháváme si jej dovážet z Makra. S kvalitou ryb jsem velmi spokojená.
Nejvíce nám chutná losos na tymiánu s citronem. To je variace, kterou používám často. Příloha mě už však nebavila a rozhodla jsem se pro změnu a musím říct, že tato změna mi velmi zachutnala a k lososu mě velmi baví.
Lososa si očistíme od případných kostí, omyjeme, osušíme. Minimálně hodinu předem namarinujeme. Já jej vždy osolím, zakapu citronem, položím na něj natrhaný tymián, překryji alobalem a vložím do lednice.
Mezitím si připravíme přílohu. Oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme a dáme vařit.
Když jsou brambory měkké, přecedíme je, necháme chvíli vychladnout. Následně již jen přidáme dle vlastní chuti posekané čerstvé bylinky, dosolíme a přidáme bílý jogurt.
Na pánev si dáme olivový olej, necháme jej rozehřát a opečeme lososa s obou stran. Já začínám kůží dolů, tymián při pečení ponechávám.
Dobrou chuť
Pokud patříte mezi alergiky a není vám umožněno konzumovat mléčné výrobky je zde možná alternativa místo bílého jogurtu. Rýžová smetana Soytoo nebo Natumi ochucená citronem nebo umeoctem, trochu soli a následně přidat bazalku a pažitku. Chuť je totožná.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI