Ingredience: | |||||
losos | 2 ks | České Ghíčko | dle potřeby | česnek | 3 stroužky |
směs vlastního koření | dle chuti | limetka | 1/2 ks | citron | 1/2 ks |
brambory | dle potřeby | pažitka | dle potřeby | banánová šalotka | dle potřeby |
Lososa máme strašně rádi a vždy přemýšlím jak jej připravit, aby nám nezevšedněl. Čerstvé bylinky s citróny a limetkami nakoupeny, zásoba lososa v mrazáku tak s chutí do toho.
Připravíme si směs bylinek - nejvíce tymiánu. Dále přidáme rozmarýn, pažitku a bazalku. Pár snítků, lístečků, nepřeháníme, chceme si vychutnat rybu.
Koření zamícháme společně se šťávou z citrónu a limetky. Lososa osolíme a polijeme směsí bylinek, citrónu a limetky. Zakryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Rozehřejeme si České Ghičko, opečeme oloupaný česnek, který vyjmeme a na výpeku z česneku opečeme lososa.
Příloha:
Uvaříme si brambory, rozšťoucháme, přidáme čerstvou pažitku. Orestujeme si na Českém Ghíčku banánovou šalotku a přidáme do rozšťouchaných brambor. V případě potřeby přisolíme či přidáme ještě lžíci Českého Ghíčka.
Směs vlastního koření - tymián, rozmarýn, pažitka, bazalka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI