Ingredience: | |||||
losos | 3 x 150 g | tymián | 3 větvičky | bazalka | 3 - 4 menší lístky |
mořská sůl | dle chuti | citron | 1/2 ks | olivový olej | dle potřeby |
česnek | 1 stroužek | ||||
Příloha: | |||||
Ghí | 1,5 lžíce | brambory | 5 ks | mrkev | 3 ks |
hrášek | 3 hrsti | bílá cibule | 1 ks | šalotka | 1 ks |
pažitka | dle potřeby |
Rybičky my rádi a lososa obzvlášť, ryby se snažím zařazovat často jen tatínek už nemá čas na jejich chytání. Na lov lososa manžela posílat rozhodně nebudu. Pro lososa si jezdíme jedině do Makra a musím říct, že kvalita jejich ryb je přímo báječná.
Jednotlivé porce lososa pokapeme citrónem, osolíme a nandáme na něj čerstvý tymián a bazalku. Množství koření je orientační, nechceme "zabít"chuť ryby. Přiklopíme alobalem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Mezitím si dáme vařit brambory, které si pokrájíme, dáme do vody, osolíme. Během této doby si dáme uvařit v páře mrkev a hrášek. Máme volné ruce, takže jich využijeme a orestujeme si šalotku a bílou cibulku na Ghí. Když jsou brambory uvařené, rozšťoucháme je, přidáme orestované cibulky a zeleninu uvařenou v páře, pokrájenou pažitku a promícháme. Na olivovém oleji orestujeme česnek. Ve výpeku z česneku upečeme lososa, nejprve kůží dolů. Servírujeme společně.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI