Ingredience: | |||||
olivový olej | dle potřeby | losos | 650 g | tymián | dle chuti |
citron | 1/2 ks | sůl | dle chuti | Rulandské šedé, bílé jakostní víno odrůdové polosuché | dle potřeby |
brambory | dle potřeby |
Losos patří mezi naše oblíbené ryby, a když jsem dostala chuť na víno, blesklo mi hlavou, že by to vůbec nemuselo být špatné a jsem moc ráda, že jsem spojení ryby a vína riskla a my si opět moc pochutnali. Tymián nám na rybě nesmí chybět a stejně tak citron, určitě se k této kombinaci vrátím.
Omytého lososa naporcujeme, zbavíme případných kostí, osolíme, pokapeme citronem a na každý filet dáme větvičku čerstvého tymiánu, necháme marinovat, přiklopíme alobalem a dáme do lednice. S citronem nešetříme. Hodinu před pečením přidáme bílé víno, kterým lososa polijeme a necháme opět pod alobalem v lednici. Lososa vyjmeme z lednice a na rozehřátém olivovém oleji opečeme z obou stran. Podáváme s opečeným bramborem. Brambory jsem oloupala, rozkrájela, osolila, přidala větvičky tymiánu, zalila olivovým olejem a upekla dozlatova.
Synovi jsem připravila jako přílohu pyré z mrkve, petržele a brambory. Na víně jsem připravila pouze nám, syn měl lososa citronem, osoleného na tymiánu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI