Losos pečený na soli zpět

Ingredience:
losos4 steakybílý jogurt2 malé kelímkyhrubozrnná mořská sůl1 kg
citronová šťáva dle chutipokrájený kopr hrstcukr dle chuti
bílý pepř dle chutisůl dle chuti
losos 4 steaky, bílý jogurt 2 malé kelímky, hrubozrnná mořská sůl 1 kg, citronová šťáva dle chuti, pokrájený kopr hrst, cukr dle chuti, bílý pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Krásný podvečer přeji! Tak copak budete mít k večeři? U nás dnes pro změnu "rychlovka" - Losos pečený na soli s koprovým přelivem. Ač to vypadá složitě, nebojte se ničeho a vyzkoušejte, protože je to opravdu jednoduché, rychlé a výborné

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. 
Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.
Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

2016-03-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI