Losos pečený na soli zpět

Ingredience:
steak z lososa4 ksmalý bílý jogurt2 kshrubozrnná mořská sůl1 kg
citronová (limetková) šťáva dle chutipokrájený kopr hrstcukr dle chuti
bílý pepř dle chutisůl dle chuti
steak z lososa 4 ks, malý bílý jogurt 2 ks, hrubozrnná mořská sůl 1 kg, citronová (limetková) šťáva dle chuti, pokrájený kopr hrst, cukr dle chuti, bílý pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Nejíte u vás kapra? Nebo se bojíte kostí? Tak má pro vás tip na jednoduchou a velmi dobrou verzi lososa.

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut.

Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.

Podávat můžeme s uvařeným bramborem, nebo bramborovým salátem.

2020-01-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI