Losos s bramborovou kaší a smetanou zpět

Ingredience:
losos150 - 200 gbrambory4 kszakysaná smetana100 g
smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko dle potřebyextra panenský olivový olej trochusůl špetka
pepř špetkarozmarýn špetkamáslo plátek
losos 150 - 200 g, brambory 4 ks, zakysaná smetana 100 g, smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko dle potřeby, extra panenský olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, rozmarýn špetka, máslo plátek

Příprava

Vzhledem k tomu, že losos je nejoblíbenější ryba u nás v Česku, tak si myslím, že variací a receptů na něj není nikdy dost. Tento recept je založen na jednoduchosti a přirozené chuti všech surovin.

Nejdřív si udělejte bramborovou kaši. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Vložte kousky brambor do hrnce s osolenou vodou a uvařte je. Mělo by to trvat tak 15 - 20 minut. Až budou brambory uvařené, tak je sceďte, přidejte k nim plátek másla a podle oka smetanu nebo mléko. Brambory buď prošťouchejte, nebo rozmixujte tyčovým mixérem a podle chuti dosolte. Lososa osolte, opepřete a vmasírujte do něj olivový olej a sušený rozmarýn. Pánev si dejte rozehřát na sporák. Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a položte lososa kůži na pánev. Lososa opečte z obou stran. Kůži můžete opéct prudce, ale až ho otočíte, tak plamen ztlumte a opékejte ho spíš pomalu. Losos by neměl být vysušený, uvnitř může být klidně i syrový, pokud vám syrové ryby nevadí. Lososa podávejte s bramborovou kaší a doplňte ho zakysanou smetanou, kterou jemně osolte a opepřete.

2014-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI