Ingredience: | |||||
losos | 150 - 200 g | brambory | 4 ks | zakysaná smetana | 100 g |
smetana ke šlehání nebo plnotučné mléko | dle potřeby | extra panenský olivový olej | trochu | sůl | špetka |
pepř | špetka | rozmarýn | špetka | máslo | plátek |
Vzhledem k tomu, že losos je nejoblíbenější ryba u nás v Česku, tak si myslím, že variací a receptů na něj není nikdy dost. Tento recept je založen na jednoduchosti a přirozené chuti všech surovin.
Nejdřív si udělejte bramborovou kaši. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Vložte kousky brambor do hrnce s osolenou vodou a uvařte je. Mělo by to trvat tak 15 - 20 minut. Až budou brambory uvařené, tak je sceďte, přidejte k nim plátek másla a podle oka smetanu nebo mléko. Brambory buď prošťouchejte, nebo rozmixujte tyčovým mixérem a podle chuti dosolte. Lososa osolte, opepřete a vmasírujte do něj olivový olej a sušený rozmarýn. Pánev si dejte rozehřát na sporák. Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a položte lososa kůži na pánev. Lososa opečte z obou stran. Kůži můžete opéct prudce, ale až ho otočíte, tak plamen ztlumte a opékejte ho spíš pomalu. Losos by neměl být vysušený, uvnitř může být klidně i syrový, pokud vám syrové ryby nevadí. Lososa podávejte s bramborovou kaší a doplňte ho zakysanou smetanou, kterou jemně osolte a opepřete.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI