Ingredience: | |||||
losos | 4 větší filety (nebo 8 malých) | čočka | 100 g | kořenová zelenina | 50 g |
cibule | 30 g | česnek | 4 stroužky | kuřecí vývar | 20 ml |
citron | 1 ks | máslo | 2 lžíce | mouka | 1 lžička |
cukr | 1 lžíce | tymián | 2 větvičky | sůl | špetka |
černý pepř | špetka | ocet balsamiko | dle chuti | čerstvá máta | na dochucení |
olej | trochu |
Trošku divoká kombinace čočky a lososa, ale za to příjemně překvapující. Vřele doporučuji vyzkoušet. (u nás skoro vylízané talíře)
Čočkové ragú:
Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a kořenovou zeleninu na kostičky. V hlubší pánvi orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a ještě chvíli dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jíškou. Poté ještě cca 10 minut provaříme. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimícháme ještě oříšek másla.
Losos:
Lososa osolíme a opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpáleného oleje na cca 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhé strany. Pánev odstavíme a necháme ještě chviličku "dopéct". Před podáváním pokapeme lososa citronovou šťávou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI