Ingredience: | |||||
lososový filet s kůží | 2 porce | citronová šťáva | 2 lžíce | himalájská sůl | dle chuti |
olivový olej | 1 - 2 lžíce | čerstvý sekaný kopr | 1 lžička | ||
Bylinkový přeliv: | |||||
smetana ke šlehání | 200 ml | hrubozrnná hořčice | 2 lžičky | čerstvý nasekaný kopr | 4 lžíce |
sekaná hladkolistá petržel | 2 lžíce | citronová šťáva | 1 lžička | himalájská sůl | dle chuti |
studené máslo | 1 lžička | ||||
Petrželové brambory: | |||||
horké uvařené brambory | 600 g | sekaná hladkolistá petržel | hrst | smetana ke šlehání | 100 ml |
sůl | dle chuti |
Máte rádi ryby? Pokud ano, určitě zkuste tento recept! Losos a kopr je osvědčená kombinace, takže si zaručeně pochutnáte.
K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.
Lososa osušíme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Kůži lehce posypeme trochou sypké koprové nati. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a maso opékáme nejprve kůží dolů asi čtyři minut. Pak je otočíme a další přibližně tři minuty dopečeme. Sejmeme z ohně a uložíme do tepla.
Do rybího výpeku přilijeme smetanu, lehce osolíme, přidáme hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Když směs zhoustne, vsypeme petrželovou nať a kopr. Vypneme a nakonec do přelivu přidáme máslo a promícháme.
Okamžitě servírujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI