Losos v citronové strouhance s koprovým přelivem zpět

Ingredience:
losos s kůží300 gkoření na ryby špetkacitronová strouhanka dle potřeby
Omáčka:
máslo1 lžícemouka na jíšku trochusušený nebo čerstvý kopr dle chuti
smetana1 kelímekcitron1 kssůl špetka
pepř špetkacukr dle chuti
losos s kůží 300 g, koření na ryby špetka, citronová strouhanka dle potřeby, máslo 1 lžíce, mouka na jíšku trochu, sušený nebo čerstvý kopr dle chuti, smetana 1 kelímek, citron 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, cukr dle chuti

Příprava

Inspirace na lehký letní oběd, který je plný vitamínů.

Připravíme si lososa, kterého lehce osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v citronové strouhance, dostupné ve zdravé výživě. Na plech dáme pečící papír, který lehce pokropíme olejem, dáme plátky lososa a upečeme do zlatova asi tak na 30 minut. Mezitím si v kastrůlku rozehřejeme velkou lžíci másla a přidáme hladkou mouku, abychom udělali jíšku. Prohřejeme, přidáme trochu vody a provaříme. Pak přidáme kopr, smetanu, dochutíme solí pepřem a trochou cukru. Nakonec omáčku zjemníme citronovou šťávou z půlky citronu. Jako přílohu jsem volila pečené brambory na rozmarýnu v alobalu.

2014-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI