Ingredience: | |||||
losos | 200 g | cizrnová mouka hladká | dle potřeby | bazalka | 4 lístečky |
sušená petrželová nať | špetka | tymián | dle chuti | limetka | 1/2 ks |
citron | 1/2 ks | sůl | dle chuti | voda | dle potřeby |
brambory | 2 - 3 ks | cibule | 1 ks | olivový olej | dle potřeby |
Ghí | dle potřeby |
Rybičky my rádi a losos patří mezi naše nejoblíbenější. Neustále přemýšlím jak jej připravit, aby nás neomrzel. Dlouho jsem si hrála s představou, že mu opatřím nějaký župánek v podobě těstíčka, a když jsem začala experimentovat s cizrnovou moukou, tak mě blesknul hlavou nápad a župánek byl na světě.
Filet lososa omyjeme, osolíme, lehce pokapeme šťávou z citrónu a limetky, posypeme špetkou tymiánu, přiklopíme alobalem a necháme odležet dvě hodiny. Připravíme si těstíčko, ve kterém lososa obalíme. Na těstíčko budeme potřebovat šťávu z limetky, citrónu, pár lístečků bazalky, špetku sušené petrželky, tymián, vodu a cizrnovou mouku. Z uvedených surovin vytvoříme hustější těstíčko, ve kterém celého lososa obalíme. Dáme na rozehřátou pánev s olivovým olejem, kůží dolů, a rovnoměrně opečeme ze všech stran. Podáváme se šťouchaným bramborem. K uvařeným bramborám přidáme na Ghí orestovanou cibulku, dosolíme a promícháme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI