Ingredience: | |||||
losos | cca 300 g | olivový olej | 2 lžíce | šťáva z 1/2 velkého pomeranče | dle chuti |
petrželka | hrst | oregano | 4 snítky | medvědí česnek | 4 listy |
sůl | dle chuti | citron nakrájený na plátky | 1 ks | pomeranč nakrájený na plátky | 1 ks |
Jsem ráda, že je u nás ryba oblíbeným jídlem. Proto také zkouším její různé variace, aby nám nezevšedněla. Dnes jsem zvolila marinovaného lososa, a to v kombinaci pomerančové šťávy a bylinek. Ráda si pečenou rubu zakápnu citrónem, ale díky této marinádě to nebylo třeba. Losos krásně vtáhl všechny chutě marinády a byla to ve finále slast na jazyku.
Nejprve si uděláme marinádu. V míse smícháme šťávu z poloviny pomeranče, olivový olej, nasekanou petrželku, oregáno a medvědí česnek, osolíme. Lososa si nakrájíme na jednotlivé porce a každý kousek ryby v marinádě obalíme. Jednotlivé porce lososa v míse navrstvíme na sebe, tak aby byly všechny kousky ponořeny v marinádě. Navrch mísy pak dáme talíř, abychom mísu uzavřely a lososa zatěžkali. Doporučuji marinovat minimálně hodinu, ale čím déle tím lépe.
Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Marinovaného lososa pak přendáme do pekáčku (vyloženého pečícím papírem) nebo vymazané zapékací mísy, když na dno jsme předtím pokladli kousky nakrájeného citrónu a pomeranče. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut a ke konci můžeme přidat pár minut na gril. Podáváme posypané petrželkou společně s plátky citrónu a pomeranče.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI