Ingredience: | |||||
kuskus | cca 100 g | tymián | 3 snítky | sůl | dle chuti |
vývar | dle potřeby | losos | cca 350 g | rajčata | 4 ks |
malá cibulka | 1 ks | tymián | 5 snítek | rozmarýn | 3 snítky |
petrželka | hrst | olivový olej | dle potřeby | máslo | 4 plátky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Nedávno jsem zahlédla na oblíbených stránkách recept na chutné a hlavně rychlé jídlo. Dnes jsem opravdu potřebovala uvařit rychle, a proto jsem se inspirovala a udělala lososa v papilotu. Je to úžasný recept, po kterém nebudete mít kuchyň plnou nádobí. V podstatě při jednom se vám dělá jak ryba, tak i příloha a na závěr si pochutnáte.
V kastrolku si do rozpáleného oleje vložíme tři snítky tymiánu, necháme prohřát a poté vsypeme kuskus, mírne osmahneme a pak zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme provařit a pak ještě necháme cca 7 minut pod pokličkou dojít.
Nakrájíme si najemno cibulku a rajčata na kostičky a společně s třemi čtvrtinami nasekaných bylinek, vše zamícháme do kuskusu. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Připravíme si dva kusy pečícího papíru a na ně rozdělíme kuskus a na něj poklademe lososa, kterého jsme osolili a opepřili. Navrch lososa dáme zbytek bylinek a položíme plátek másla. Pečlivě zabalíme. Nejprve nahoře srolujeme a pak po stranách. Pevně utáhneme. Pečeme v předehřáté troubě cca 10-15 minut. Po upečení opatrně rozbalíme a můžeme jíst přímo z pečícího papíru.
Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI