Ingredience: | |||||
olomoucké tvarůžky | 150 g | mleté vepřové maso (plec) | 400 g | vejce | 1 ks |
česnek | 5 stroužků | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
strouhanka | dle potřeby | sušená majoránka | 1 lžíce | olej | na smažení |
Trojobal: | |||||
hladká mouka | dle potřeby | vejce | dle potřeby | strouhanka | dle potřeby |
Příloha: | |||||
bramborová kaše | dle chuti | kyselé okurky | dle chuti |
Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně.
Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
Vytvarujte karbanátky, Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.
Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI