Ingredience: | |||||
kapusta pokrájená nahrubo | 200 g | uvařené bílé fazole | 350 g | hraška | 4 vrchovaté lžíce |
česnek | 4 stroužky | sůl | dle chuti | bílý pepř | špetka |
saturejka | dle chuti | drcený kmín | špetka | mletá červená paprika | špetka |
olej | 3 lžíce |
U nás se marodí, nicméně jsem se rozhodla svůj plánovaný souboj s kapustou uskutečnit. Když jsem tuhle krásně zelenou potvůrku uviděla v obchodě, uvědomila jsem si, že můj skoro 18m prcek ji ještě neochutnal (!!!), a tak jsem ji prostě musela koupit. Až doma mi došlo, že kromě klasiky (dušené), jsem ji nikdy jinak nejedla, natož vařila. A že není zrovna mým favoritem mezi zeleninou. Zrodily se tyto karbanátky a Matymu kupodivu tak šmakovalo, že snědl celou porci.
Kapustu vaříme ve vodě (popř. v páře) cca 10-15min, slijeme a zchladíme studenou vodou. Spolu s uvařenými bílými fazolemi pomeleme, směs dochutíme prolisovaným česnekem, okořeníme a zahustíme hraškou. Tvarujeme karbanátky, které buď smažíme na oleji nebo pečeme na pečícím papíru zakapané olejem dozlatova. Podáváme třeba s maštěnými bramborami a salátem z mrkve a jablíčka.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 12 ks karbanátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI