Ingredience: | |||||
lilek | 2 ks | menší makrela | 3 ks | kořenová petržel | 2 ks |
sůl | špetka | pepř | špetka | olivový olej | trochu |
citronový pepř | špetka |
Pro ty, kteří mají dělenou stravu - skupina živočišná....
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, (oleje minimálně). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI