Makrela a lilkové pyré zpět

Ingredience:
lilek2 ksmenší makrela3 kskořenová petržel2 ks
sůl špetkapepř špetkaolivový olej trochu
citronový pepř špetka
lilek 2 ks, menší makrela 3 ks, kořenová petržel 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu, citronový pepř špetka

Příprava

Pro ty, kteří mají dělenou stravu - skupina živočišná....

Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme. Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů. Zatím si oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, (oleje minimálně). Opečenými proužky pokrm ozdobíme.

2014-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI