Ingredience: | |||||
makrela | 4 ks | olivový olej | dle potřeby | utřený česnek | 4 - 6 stroužků |
sůl | dle chuti | máslo | 100 g | šťáva z citronu | dle chuti |
oregano | dle chuti | koriandr | dle chuti | tymián | dle chuti |
Bramborový salát: | |||||
uvařené brambory | 800 g | libeček | dle chuti | pažitka | dle chuti |
petrželka | dle chuti | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | hořčice | 1 lžíce | červená cibule | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti |
Téměř každý zná makrelu uzenou, tak jak ji prodávají v obchodech. Co si ji ale připravit doma? Naložit ve vlastní marinádě a upéct, jistě si pochutnáte.
Makrely omyjeme, osolíme, potřeme připravenou marinádou z česneku, oleje, citronové šťávy a bylinek.
Vložíme na plech potřený máslem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova cca 25 - 30 minut. Ještě trochu zakápneme olejem a podléváme výpekem.
Podáváme s lehkým bramborovým salátem.
Bramborový salát
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme lžíci hořčice, nakrájenou červenou cibuli, pokrájenou jarní cibulku a nadrcené bylinky. Zakapeme olivovým olejem. Promícháme a dáme uležet do chladu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI