Marinované krůtí kostky dušené s mrkví zpět

Ingredience:
krůtí prsa400 golivový olej2 lžícecibule1 ks
loupaná sekaná rajčata200 gmrkev400 grozmarýn2 větvičky
kuřecí vývar400 mlsušený tymián1 lžičkasůl špetka
pepř špetkatřtinový cukr1 lžička
Na marinádu:
kvalitní červené víno200 mlplocholistá petržel1 svazekolivový olej2 lžíce
bobkový list2 ksstroužek česneku3 ksčerný pepř10 kuliček
Na zjemnění omáčky.
máslo1 lžícehladká mouka1 lžíce
Příloha:
kuskus
krůtí prsa 400 g, olivový olej 2 lžíce, cibule 1 ks, loupaná sekaná rajčata 200 g, mrkev 400 g, rozmarýn 2 větvičky, kuřecí vývar 400 ml, sušený tymián 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka, třtinový cukr 1 lžička, kvalitní červené víno 200 ml, plocholistá petržel 1 svazek, olivový olej 2 lžíce, bobkový list 2 ks, stroužek česneku 3 ks, černý pepř 10 kuliček, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, kuskus

Příprava

Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.

Maso nakrájíme na větší kostky, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Všechny suroviny určené na marinádu dáme do misky, česnek rozpůlíme, petrželku necháme vcelku. Přidáme maso, promícháme a v uzavřené nádobě marinujeme v chladu minimálně 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Poté maso z marinády vyjmeme a řádně osušíme papírovou utěrkou.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat.
Vhodíme maso a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme rajčata, nálev z marinády, víno, přidáme rozmarýn, podlejeme vývarem a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme dalších 10 minut. Na závěr vhodíme kuličku z másla a mouky a necháme probublat.
Rozmarýn i petrželku vyjmeme. Podáváme s kuskusem nebo můžete i s chlebem.

Doboru chuť!

2015-03-12 Hlavní chody

Poznámka

Ingredience na zahuštění omáčky smícháme dohromady a vytvoříme/ vyválíme kuličku, kterou přidáme na závěr rovnou k masu a mrkvi. Máslo nechte povolit.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI