Ingredience: | |||||
krůtí prsa | 400 g | olivový olej | 2 lžíce | cibule | 1 ks |
loupaná sekaná rajčata | 200 g | mrkev | 400 g | rozmarýn | 2 větvičky |
kuřecí vývar | 400 ml | sušený tymián | 1 lžička | sůl | špetka |
pepř | špetka | třtinový cukr | 1 lžička | ||
Na marinádu: | |||||
kvalitní červené víno | 200 ml | plocholistá petržel | 1 svazek | olivový olej | 2 lžíce |
bobkový list | 2 ks | stroužek česneku | 3 ks | černý pepř | 10 kuliček |
Na zjemnění omáčky. | |||||
máslo | 1 lžíce | hladká mouka | 1 lžíce | ||
Příloha: | |||||
kuskus |
Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.
Maso nakrájíme na větší kostky, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Všechny suroviny určené na marinádu dáme do misky, česnek rozpůlíme, petrželku necháme vcelku. Přidáme maso, promícháme a v uzavřené nádobě marinujeme v chladu minimálně 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Poté maso z marinády vyjmeme a řádně osušíme papírovou utěrkou.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat.
Vhodíme maso a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme rajčata, nálev z marinády, víno, přidáme rozmarýn, podlejeme vývarem a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme dalších 10 minut. Na závěr vhodíme kuličku z másla a mouky a necháme probublat.
Rozmarýn i petrželku vyjmeme. Podáváme s kuskusem nebo můžete i s chlebem.
Doboru chuť!
Ingredience na zahuštění omáčky smícháme dohromady a vytvoříme/ vyválíme kuličku, kterou přidáme na závěr rovnou k masu a mrkvi. Máslo nechte povolit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI