Marocké citronové kuře s mátou zpět

Ingredience:
celé kuře1 ks
Na marinádu:
menší cibule1 ksprolisované stroužky česneku3 ksmletá sladká paprika špetka
olivový olej2 lžícecitronová šťáva1 lžícemáta1 hrstka
koriadr1 hrstsemínka koriandru1/2 lžičkydrcený kmín špetka
sůl špetkapepř špetka
Příloha:
brambory
celé kuře 1 ks, menší cibule 1 ks, prolisované stroužky česneku 3 ks, mletá sladká paprika špetka, olivový olej 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, máta 1 hrstka, koriadr 1 hrst, semínka koriandru 1/2 lžičky, drcený kmín špetka, sůl špetka, pepř špetka, brambory

Příprava

Dneska je první den vánočních prázdnin a já se rozhodla po dlouhé době něco zase uvařit. Recept na dnešní jídlo jsem našla v jedné marocké kuchařce, kterou jsem měla pučenou od kamarádky. Hledala jsem něco jednoduchého a přitom dobrého a proto, když jsem viděla toto citronové kuře nemohla jsem udělat nic jiného, než ho připravit.
Kuře se peče tzv, na motýlka, to znamená, že je kuře na placku a tím pádem se nemusí tak dlouho péct/grilovat a nemůže se stát, že by bylo vysušené.
Koriandr společně s mátou při pečení krásně provoní celý byt a navodí u vás doma marockou atmosféru až se vám začnou sbíhat sliny. Ke kuřeti jsem udělala lehký salát a brambory, které jsem uvařila a po půl hodině pečení jsem je přidala k masu, aby mírně zezlátly.

  1. Kuře omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nebo nůžkami odstraníme páteř a vidlicovou kost. Kuře obrátíme prsíčky nahoru a dlaní ho roztahujeme tak, aby bylo co nejvíc ploché, můžeme ho zpevnit špejlemi nebo jehlicemi.
  2. Z napsaných přísad si uděláme marinádu, kterou kuře potřeme. Dáme péct do trouby, (nebo na rozpálený venkovní gril 30-40 minut z každé strany) dokud nebude dozlatova upečené, během pečení ho občas potřeme zbylou marinádou.
  3. Podáváme s čerstvou mátou a citronem. 
2015-04-01 Hlavní chody

Poznámka

Pokud chcete mít intenzivnější chuť, můžete chvíli kuře v marinádě ponechat.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI