Ingredience: | |||||
celé kuře | 1 ks | ||||
Na marinádu: | |||||
menší cibule | 1 ks | prolisované stroužky česneku | 3 ks | mletá sladká paprika | špetka |
olivový olej | 2 lžíce | citronová šťáva | 1 lžíce | máta | 1 hrstka |
koriadr | 1 hrst | semínka koriandru | 1/2 lžičky | drcený kmín | špetka |
sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Příloha: | |||||
brambory |
Dneska je první den vánočních prázdnin a já se rozhodla po dlouhé době něco zase uvařit. Recept na dnešní jídlo jsem našla v jedné marocké kuchařce, kterou jsem měla pučenou od kamarádky. Hledala jsem něco jednoduchého a přitom dobrého a proto, když jsem viděla toto citronové kuře nemohla jsem udělat nic jiného, než ho připravit.
Kuře se peče tzv, na motýlka, to znamená, že je kuře na placku a tím pádem se nemusí tak dlouho péct/grilovat a nemůže se stát, že by bylo vysušené.
Koriandr společně s mátou při pečení krásně provoní celý byt a navodí u vás doma marockou atmosféru až se vám začnou sbíhat sliny. Ke kuřeti jsem udělala lehký salát a brambory, které jsem uvařila a po půl hodině pečení jsem je přidala k masu, aby mírně zezlátly.
Pokud chcete mít intenzivnější chuť, můžete chvíli kuře v marinádě ponechat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI