Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně zpět

Ingredience:
velké kuřecí prso nebo 3 malé (prsní řízky)2 kskrémové žampiony250 gvelká žlutá cibule1 ks
suché bílé víno300 mlčerstvé máslo150 gčerstvě drcený pepř špetka
sůl špetka
velké kuřecí prso nebo 3 malé (prsní řízky) 2 ks, krémové žampiony 250 g, velká žlutá cibule 1 ks, suché bílé víno 300 ml, čerstvé máslo 150 g, čerstvě drcený pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi nebo v podstatě cokoliv.

Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi…v podstatě cokoliv. My jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.

2014-09-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI