Ingredience: | |||||
vepřová krkovice | 500 g | uzená vepřová krkovice | 300 g | sýr Gouda nebo Eidam | 200 g |
smetana | 5 lžic | Solamyl nebo jiná škrobová moučka | 8 lžic | cibule nakrájená na drobno | 1 ks |
prolisovaný česnek | 3 stroužky | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
vepřová blána/strouhanka | na zabalení/obalení | ||||
Náplň: | |||||
česnekový bok nakrájený na plátky | 200 g | barevné masité papriky nakrájené na proužky | 2 ks |
Nebojte se improvizovat s mletým masem. Stačí klasiku mletého mix obměnit ještě o jiný kousek masa a trošku jinou surovinu a zase máte další chutné jídlo, které potěší jak teplé, tak i za studena.
Do větší mísy umeleme nejlépe 2x po sobě obě krkovice a sýr.
Přidáme smetanu, škrob, cibuli a česnek. Podle chuti osolíme, opepříme a rukama důkladně propracujeme.
Na pracovní plochu položíme potravinářskou folii, na ni dáme masovou směs a navlhčenýma rukama (lze použít i silikonový váleček na těsto) vytvarujeme silnější plát.
Plát poklademe nakrájeným česnekovým bokem, proužky paprik a poté pomocí folie zavineme do rolády.
Roládu zabalíme do vepřové blány, nebo obalíme ve strouhance a přendáme ji do pekáče, kde jsme nalili přibližně 200ml vody.
Pekáč přiklopíme druhým dílem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 90 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou. Pokud je potřeba, malinko podlijeme vodou.
20 minut před dopečením odstraníme horní díl pekáče a roládu dopečeme.
Podáváme s přílohou podle své chuti. Ale hodí se i za studena.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI