Ingredience: | |||||
mleté vepřove maso | 600 g | větší kapusta | 1/2 ks | menší brokolice | 1 ks |
větší cibule | 1 ks | česnek | 4 stroužky | tmavý toustový chléb | 5 plátků |
slamyl | 1 lžíce | strouhanka | dle potřeby | vejce | 1 - 2 ks |
Dále budete potřebovat: | |||||
vejce na obalení | 2 ks | hladká mouka | na obalení | domácí strouhanka | na obalení |
mléko | do těstíčka | pažitka a petrželka | dle chuti | olej | na plech |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | hořčice | 1 lžíce |
brambory | dle potřeby |
Dlouho u nás kapustové karbanátky nebyly a tak jsem je zkusila udělat i s brokolicí.
Omytou kapustu a brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme nebo nasekáme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a tmavým toustovým chlebem, navlhčeným ve vývaru nebo v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce, lžíci dijonské hořčice, solamyl a dle potřeby můžeme přidat i strouhanku. Mokrou rukou uděláme bochánky, které malinko zmáčkneme, aby nebyly moc vysoké. Hladkou mouku smícháme s vejcem, mlékem, bylinkami a vyšleháme. Bochánky obalíme v těstíčku z mouky, vajec, bylinek a mléka a nakonec je obalíme v domácí čerstvé strouhance. Smažíme je na plechu s pečícím papírem, který jsme více pokapali olejem v horké troubě pěkně dozlatova. Zkoušíme, zda jsou dobře propečeny. Podáváme s bramborovou kaší s hořčicí a křenem.
Z uvedených ingrediencí připravíte cca 15 karbanátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI