Masové koule v rajské omáčce zpět

Ingredience:
mleté maso (hovězí/mix)500 gvelká cibule1 kstoustový chleba4 plátky
vejce1 smléko1 dclčesnek3 stroužky
sůl dle chutipepř dle chutimajoránka dle chuti
olivový olej dle potřebyhladká mouka3 lžícerajčatový protlak200 g
cibule1 kscukr krupice3 lžíce
Zeleninový vývar:
mrkev1 kspetržel1 ksceler1/4 ks
cibule se slupkou1 ksčesnek3 stroužkypetržel snítka
skořice1 svitekhřebíček5 ksbobkový list3 ks
nové koření5 kuličekpepř10 kuličeksůl dle chuti
voda3 l
mleté maso (hovězí/mix) 500 g, velká cibule 1 ks, toustový chleba 4 plátky, vejce 1 s, mléko 1 dcl, česnek 3 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka dle chuti, olivový olej dle potřeby, hladká mouka 3 lžíce, rajčatový protlak 200 g, cibule 1 ks, cukr krupice 3 lžíce, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1/4 ks, cibule se slupkou 1 ks, česnek 3 stroužky, petržel snítka, skořice 1 svitek, hřebíček 5 ks, bobkový list 3 ks, nové koření 5 kuliček, pepř 10 kuliček, sůl dle chuti, voda 3 l

Příprava

Jídlo, které moje děti milují. Věřím, že i Vy a vaše děti si toto jídlo také zamilují.

Nejprve si připravte zeleninový vývar. 

Vše potřebné dejte vařit do papiňáku zhruba na 1/2 až 1 hodinku.

V hrnci si orestujte cibulku, přidejte rajčatový protlak a cukr.Ppřibližně dvě minutky restujte a přidejte mouku. Dobře promíchejte a krátce zasmahněte. Vše zalijte cca 3 dcl studené vody a metličkou dobře promíchejte. Přes sítko přilijte i zeleninový vývar a nechte na středním plameni provařit.

Mezi tím si připravte masové koule.

V míse smíchejte maso, cibuli na kostičky, toustový chleba, mléko, vejce, prolisovaný česnek a koření.

Dno pekáčku si vymažte olivovým olejem a mokrýma rukama tvořte větší koule (6 ks).

Pekáček dejte péct na 200°C do trouby. Jakmile se povrch zatáhne (15-20 minut), tak zalijte uvařenou rajskou omáčkou. Ta není nějak moc hustá, ale při pečení se jí část odpaří a přirozeně se tak zahustí.

Masové koule i s omáčkou pečte přibližně 30 minut a v průběhu pečení maso přelévejte omáčkou. Utvoří se tak na nich výborná krusta.

Podávat můžete s houskovým knedlíkem a nebo vařenou těstovinou.
Pokud máte dobrý chléb, třeba domácí, tak ten se k tomu také výborně hodí.

Dobrou chuť!

2016-05-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI