Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 600 g | slanina | 200 g | paprika | 2 ks |
středně velká cibule | 2 ks | klobása | dle chuti | koření Gyros | dle chuti |
bylinky | dle chuti | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | ||||
Česnekový dip: | |||||
bílý jogurt (zakysaná smetana) | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
česnek | dle chuti | ||||
Pečené brambory: | |||||
brambory | 500 g | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Mám pro Vás další recept z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Tuhle dobrotu prostě miluji.
Špízy připravíme tak, že na špejli nebo jehlu střídavě napícháme všechny ingredience, pak vše osolíme a opepříme a posypeme gyrosem, bylinkami. Do pekáčku dáme trochu oleje a vody, špízy naklademe vedle sebe a pečeme v troubě na 200 °C do hotova.
Brambory umyjeme, neloupeme a rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 200°C.
Nakonec připravíme dip z jogurtu nebo zakysané smetany. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI