Mexická sojová směs s rýží zpět

Ingredience:
rýže (hřebíček, bobkový list, cibule na ochucení rýže)2 hrnkysójové maso100 golej trochu
cibule1/2 kspórek1 ksžlutá paprika1/2 ks
červená paprika1/2 ksčervené fazole v chilli omáčce1 konzervaarašídy dle chuti
sójová omáčka dle chutichilli omáčka dle chutikoriandr dle chuti
rýže (hřebíček, bobkový list, cibule na ochucení rýže) 2 hrnky, sójové maso 100 g, olej trochu, cibule 1/2 ks, pórek 1 ks, žlutá paprika 1/2 ks, červená paprika 1/2 ks, červené fazole v chilli omáčce 1 konzerva, arašídy dle chuti, sójová omáčka dle chuti, chilli omáčka dle chuti, koriandr dle chuti

Příprava

Mexická kuchyně je známa především svoji barevností, ale také ostřejší chutí. O to zajímavější jsou vegetariánské verze.

Rýži jsem uvařila ve vodě (poměr 1:2) s hřebíčkem, bobkovým listem a cibulí.
Mezitím jsem si uvařila sójové maso podle návodu.
Na jedné pánvi jsem si na oleji osmažila cibulku, přidala nakrájené papriky. To jsem restovala, dokud papriky trochu nezměkly. Přidala jsem konzervu fazolí v chilli omáčce , a protože je to málo ostré zakápla ještě trochou chilli omáčky a přidala nakrájený koriandr.
Na druhé pánvi jsem si na oleji osmažila nakrájený pórek, přihodila uvařené sójové maso, zakápla sójovou omáčkou a přihodila arašídy.
Po orestování sójového masa jsem obě dvě směsi smíchala do jedné a nechala chvilku na na mírném plameni spojit chutě.
Pak už jenom na talíř, ozdobit a může se servírovat.

2014-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI