Mexické nachos zpět

Ingredience:
nachos lupínků1 velká hrstmleté maso250 grajčata4 ks
cibule1 ksstroužek česneku2 ksstrouhaný sýr dle chuti80 g
koriandr1 špetkalimetka1 kschilli papričky1/2 ks
sůl1 špetkapepř1 špetkakmín drcený1 špetka
nachos lupínků 1 velká hrst, mleté maso 250 g, rajčata 4 ks, cibule 1 ks, stroužek česneku 2 ks, strouhaný sýr dle chuti 80 g, koriandr 1 špetka, limetka 1 ks, chilli papričky 1/2 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kmín drcený 1 špetka

Příprava

Z prvního focení mi zbyly tortilové placky, které jsem měla v plánu schovat a někdy je použít na rychlou večeři nebo při nějakém receptu. Dala jsem proto bratrovi bojový úkol a řekla mu ať dá tortily do vzduchotěsného sáčku a schová je do skříňky.
Samozřejmě, že to neudělal a já je našla včera tvrdé jako broky, ale protože to bylo skoro celé balení nechtělo se mi je hned všechny vyhazovat.

Když si chcete udělat nachos můžete si je už koupit v obchodě hotové a udělat k nim jen nějakou jednoduchou domácí salsu a nebo můžete tortillu nakrájet na trojúhelníčky, které dáte na 4 minuty do rozpálené trouby dokud neztvrdnou a nezačnou křupat. V mém případě jsem už tortily tvrdé měla a proto jsem musela obrátit postup a snažit se je nalámat do požadovaného tvaru až potom.Nakonec se mi to tak nějak povedlo a mohla jsem přejít k dalšímu kroku.

Krok 2 spočívá v tom, připravit si něco dobrého do čeho budete nachos namáčet nebo s čím je budete jíst. Klasické nachos jsou k dostání se sýrovou omáčkou, v dnešní době je ale můžeme udělat i s masem, rajčatovou nebo mangovou salsou, guacamole atd.

Já, protože jsem měla zbytek z mletého masa ze sobotních hamburgerů, jsem udělala nachos s mletým masem v kombinaci s rajčatovou salsou.

Rajčatová salsa bez masa: 
5-6 rajčat (nebo jedna kozerva)
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 hrst čerstvé petržele a koriandru,
sůl, pepř, kmín, citronová šťáva
1 lžíce třtinového cukru
1 chilli paprička  
Z čerstvých rajčat odstraníme šlupku (rajče nařízneme a zalijeme horkou vodou šlupka se pak sama oddělí). Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme. A máte hotovo!

Rajčatová salsa s masem:

Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno a zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Přidáme mleté maso, které se snažíme vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky. Sůl, pepř, kmín a nakonec šťáva z půlky limetky. Rajčata nakrájíme na vetší kusy a vhodíme k už hotovému masu a počkáme až mírně pustí šťávu. 
Sporák vypneme a vmícháme 40 g strouhaného sýra.
Nachos vyskládáme na talíř a na ně vyložíme připravenou masovou směs. Posypeme zbytkem sýra, čerstvým koriandrem a nakonec zakápneme zbylou limetkou. 
Ihned podáváme jinak se nachos rozmočí a už nebudou křupavé.
Nebo můžeme dát připravenou salsu do mističky a nachos vyskládat kolem.
 
Doboru chuť!
2015-06-02 Hlavní chody

Poznámka

Podle chuti můžete přidat další ingredience, pro větší mexickou atmosféru, jako jsou třeba fazole nebo kukuřice. Kdo miluje, přidá olivy. Když si chcete udělat nachos můžete si je už koupit v obchodě hotové a udělat k nim jen nějakou jednoduchou domácí salsu a nebo můžete tortillu nakrájet na trojúhelníčky, které dáte na 4 minuty do rozpálené trouby dokud neztvrdnou a nezačnou křupat.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI