Milovaná koprovka vegansky se šťouchačkama zpět

Šťouchané brambory:
kvalitní farmářské brambory350 gcibule1 kssůl špetka
olivový olej dle potřebynasekaná listová petrželka svazek
Omáčka:
kopr svazeksójová smetana Alpro250 gocet pár kapek
moučkový cukr špetkasůl špetka
kvalitní farmářské brambory 350 g, cibule 1 ks, sůl špetka, olivový olej dle potřeby, nasekaná listová petrželka svazek, kopr svazek, sójová smetana Alpro 250 g, ocet pár kapek, moučkový cukr špetka, sůl špetka

Příprava

To co mi na rostlinné stravě fakt moc chybí, jsou smetanové omáčky. Osobně mi vždycky stačily jen brambory na jakýkoliv způsob – jen tak vařené, šťouchačky nebo pečené a smetanová omáčka a byla jsem šťastná. Ani vajíčko nebo maso jsem už nepotřebovala.

Jenže! Nevím proč, ale rostlinné alternativy smetany jsou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově fakt nedobré. Existuje však jedna výjimka, a to smetana od Alpra. Já vím, já vím, složení není vůbec ideální, ale použít ji jednou za čas snad není žádný hřích. Alespoň já si to dokážu omluvit, protože omáčka z této „smetany“ je fakt skvělá! A fakt nepoznáte rozdíl.  Jo a je to fakt hodně hodně jednoduché na přípravu.

Šťouchané brambory: 

  1. Očištěné/oškrábané brambory nakrájejte na větší kousky a uvařte je v osolené vodě.
  2. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
  3. Do pánve nalijte olivový olej (trochu více než to děláte obvykle) a na něm orestujte cibuli.
  4. Od uvařených brambor slijte vodu a do hrnce k bramborám přidejte orestovanou cibuli a olejem.
  5. Nakonec brambory prošťouchejte a podle chuti přidejte sůl a nasekanou petrželku.

Omáčka:

  1. Do stejné pánve, ve které jste restovali cibuli, nalijte smetanu – pozor smetana by se neměla začít moc vařit, ale jen tak probublávat.
  2. Kopr nasekejte nadrobno a přidejte jej ke smetaně.
  3. Nyní přidejte ocet, cukr a sůl dle Vaší chuti, promíchejte a můžete podávat se šťouchanýma bramborama.
2016-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI