Šťouchané brambory: | |||||
kvalitní farmářské brambory | 350 g | cibule | 1 ks | sůl | špetka |
olivový olej | dle potřeby | nasekaná listová petrželka | svazek | ||
Omáčka: | |||||
kopr | svazek | sójová smetana Alpro | 250 g | ocet | pár kapek |
moučkový cukr | špetka | sůl | špetka |
To co mi na rostlinné stravě fakt moc chybí, jsou smetanové omáčky. Osobně mi vždycky stačily jen brambory na jakýkoliv způsob – jen tak vařené, šťouchačky nebo pečené a smetanová omáčka a byla jsem šťastná. Ani vajíčko nebo maso jsem už nepotřebovala.
Jenže! Nevím proč, ale rostlinné alternativy smetany jsou dost chabé a řekněme si to upřímně, chuťově fakt nedobré. Existuje však jedna výjimka, a to smetana od Alpra. Já vím, já vím, složení není vůbec ideální, ale použít ji jednou za čas snad není žádný hřích. Alespoň já si to dokážu omluvit, protože omáčka z této „smetany“ je fakt skvělá! A fakt nepoznáte rozdíl. Jo a je to fakt hodně hodně jednoduché na přípravu.
Šťouchané brambory:
Omáčka:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI