Ingredience: | |||||
hladká mouka | 1 hrneček | špaldová mouka | 1 hrneček | olivový olej | 3 lžíce |
instantní kvasnice | 1/2 sáčku | vlažné mléko | 250 ml | sůl | lžička |
mozzarella | kvalitní šunka | rajčatový protlak |
Pojďme z vaření pro děti udělat společnou zábavu. Pojďme děti naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny. Nestresovat tím, co děti nesmí a můžou a uvolněně, v klidu a pohodě strávit společný čas. Děti jsou naše budoucnost...
1) Všechny suroviny spolu smíchejte v misce pečlivě vařečkou prohnětete dokud nevznikne těsto, které se bude odlepovat ze stran misky. Můžete také za pomoci dospělého použít kuchyňského robota, jako jsme to udělali my s Lindou.
2) Nechte alespoň hodinu kynout.
3) Připravte si vál nebo velké prkénko, posypte ho polohrubou moukou a vyndejte na něj těsto z pizzy. Posypte ho moukou i z vrchu a rozválejte na tenkou plackou. Velkým hrnečkem vykrájejte kolečka, která dejte na plech vyloženým pečícím papírem.
4) Čas na vrstvení surovin. Základem je vždy rajčatový protlak. Nikdy nepoužívejte kečup, ten na pizzu nepatří.
Pak sýr – můžete použít jaký máte rádi, ale na pizzu patří mozzarela. Pak šunka nebo další ingredience podle tvých chutí – kukuřice, žampiony, špenát. To už necháme na vaší fantazii. Naše nejoblíbenější jsou:
Jak kyne těsto? Možná vás to překvapí, ale kynutí těsta způsobuje droždí, což jsou vlastně malé jednobuněčné organismy. Druhy houby, který při kynutí přeměňuje cukr, který do těsta přidáváme, na plyn (oxid uhličitý), který vlastně způsobí, že se v těstě udělají bublinky a těsto tak “vyroste” a zvětší svůj objem. Kdybychom do těsta kvasnice nepřidali, tak by těsto nemělo ani svojí speciální chuť. Pokud vás zajímá jak pracuje droždí více najdete na stránkách: www.vseodrozdi.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI