Ingredience: | |||||
semolinové těstoviny | 125 g | hovězí zadní nebo pravá svíčková | 150 g | rajčatový protlak | 150 ml |
extra panenský olivový olej | trochu | šalotka | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
sůl | špetka | pepř | špetka | bazalka nebo oregano | hrstka |
parmazán | pár hoblinek |
Semolinové těstoviny jsou vhodnější v dietě kvůli nižšímu glykemickému indexu.
Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na olivovém oleji orestujeme do zlatova na drobno nakrájenou šalotku, přidáme namleté hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme bylinky, prolisovaný stroužek česneku. Maso opékáme tak dlouho, dokud neuvidíme, že se na něm tvoří hnědá kůrčička. Poté přidáme rajčatový protlak a vaříme na mírném plameni, dokud maso není měkké. V pánvi smícháme omáčku s těstovinami, nandáme na talíř, přidáme pár hoblin parmazánu a můžeme servírovat.
Energické hodnoty:
Sacharidy 90 g
Bílkoviny 40 g
Tuky 18 g
Energie 700 kcal
Pokud máte chuť na Itálii a jste ochotni přimhouřit oko nad tím, že se nejedná o klasickou čtyř hodinou bolognese se vším všudy, tak věřte, že si určitě pochutnáte a to za méně než 25 minut. Opět se jedná o jídlo, které volím o víkendu jako oběd po tréninku v posilovně a tělo je mi za to velmi vděčné.
Tipy: Semolinové těstoviny jsou vhodnější při dietě kvůli nižšímu glykemickému indexu. Lidé s alergií na lepek by se jim ale měli určitě vyhnout. Pokud jste v období redukční diety, opět zvolte menší porci (asi 50 g) těstovin a libové bílé maso.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI