Mix jater a ledvinek na paprikách - ala zabijačkový guláš zpět

Ingredience:
vepřová játra300 gvepřové ledvinky300 gvepřový mozeček300 g
domácí zeleninové lečo3 - 4 lžícepaprika2 ksolej nebo sádlo dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutichilli paprička dle chuti
velká cibule2 ksvývar dle potřeby
vepřová játra 300 g, vepřové ledvinky 300 g, vepřový mozeček 300 g, domácí zeleninové lečo 3 - 4 lžíce, paprika 2 ks, olej nebo sádlo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli paprička dle chuti, velká cibule 2 ks, vývar dle potřeby

Příprava

Tento pokrm se někomu může zdát až příliš, však milovníci jater a ledvinek, by nemuseli být vůbec proti. Pokud jídlo nebudete zbytečně dochucovat, určitě si pochutnáte, tak jako já. Přílohu si zvolte dle chuti, já zvolila těstoviny.

Na oleji či sádle v tlakovém hrnci orestujeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 3 - 4 lžíce domácího leča a papriky pokrájené na proužky. Po orestování přidáme kuchyňsky upravené (odblaněné) a pokrájené ledvinky s játry. Zalijeme vývarem, zavřeme tlakový hrnec a necháme na mírný plamen dusit po dobu cca 20 minut. Necháme odsyčet páru a otevřeme. Po této době gulášek ještě pěkně osolíme, opepříme a přidáme odblaněný a pokrájený mozeček. Po podušení mozečku, opět zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Můžeme přidat i chilli papričku pro pikantnost. Guláš již nezahušťuji žádnou moukou, vždy jen přírodně. Můžeme podávat s chlebem, těstovinami, knedlíkem apod.

2015-11-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI