Ingredience: | |||||
jehněčí kýta | 500 g | vepřová kýta | 500 g | zakysaná smetana | 1 a půl kelímku |
kremžská hořčice | 1 lžíce | pikantní papriková pasta | 1 lžíce | olej | dle potřeby |
Trojobal: | |||||
strouhanka | dle potřeby | vejce | dle potřeby | hladká mouka | dle potřeby |
Když nám doma došla nečekaně strouhanka z tvrdého pečiva, je čerstvé pečivo dobrou náhražkou. Rohlíky nebo housky rozmixujeme, nebo nasekáme v sekáčku 3 v 1. Můžou být i větší kousky strouhanky. Smícháme se sypkou červenou paprikou a máme výbornou strouhankou na řízky. Strouhanku můžeme připravit i z různých druhů chipsů, burských oříšků, slaných tyčinek, kukuřičných lupínků apod.
Mix upraveného masa na řízky přes fólii naklepeme. Vložíme na noc do směsi ze zakysané smetany, hořčice a paprikové pasty. Nesolíme, pasta je dost slaná. Druhý den obalíme v trojobalu a smažíme v hluboké wok pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s pečenými bramborami. Usmažené řízky před podáváním osušíme kuchyňskou utěrkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI