Ingredience: | |||||
mladá kachna | 1/2 ks | jablko | 1 ks | cibule | 1 ks |
pomerančová šťáva | 100 ml | pomeranč | 1 ks | červené víno | 180 ml |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | kmín | dle chuti |
tymián | snítka |
Zkuste kachnu připravit trochu netradičně. Skvěle k ní ladí červené víno, když k ní navíc přidáte i pomerančovou šťávu, získáte opravdovou lahůdku.
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Kachnu rozpůlíme a podáváme s pomeranči a bylinkami. Můžete podávat i s červeným zelím a bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI