Ingredience: | |||||
cuketa | 1 ks | olivový olej | 1 lžíce | brambory | 3 ks |
mléko | 250 ml | sůl | špetka | sušený česnek | špetka |
muškátový květ | špetka | cibule | 1 ks | červená paprika | 2 ks |
slanina | 70 g | sekaná pažitka | 1 hrst | sníh z bílku | 1 ks |
parmazán | na posypání |
Máte rádi brambory a už jste vyčerpaly všechny nápady, jak je připravit? Vyzkoušejte tento recept.
Brambory uvaříme v mléce ochuceném sušeným česnekem a solí. Pak je slijeme (z mléka pak můžeme udělat například česnekovou krémovou polévku). Na pánvi opečeme slaninu, tu dáme stranou a na výpeku opečeme cibuli téměř dozlatova.
V míse smícháme brambory, cibuli, opečenou slaninu, brambory, osolíme a přidáme sušený česnek podle chuti. Z paprik seřízneme špičky, nakrájíme je najemno a přidáme k bramborové směsi, do které pak opatrně vmícháme sníh z bílků.
Směsí plníme očištěné papriky i cukety, vložíme do zapékací misky a pečeme asi 40 minut na 160°C. Ke konci posypeme parmazánem a ještě chvilku zapečeme.
Sýrové chipsy:
Parmazán nastrouháme najemno a rovnoměrně nasypeme na horkou teflonovou nebo keramickou pánev tak, aby vznikl pokud možno stejně silný plátek. Když se sýr roztaví a po krajích zezlátne (a to je za chviličku, proto pánev hlídáme), sesuneme jej z pánve dřevěnou špachtlí. Přesuneme na studený talíř nebo skleněné prkénko a počkáme, až se sýr zpevní. Pak nakrájíme nebo nalámeme na libovolné tvary. Chipsy jsou také výborné jako netradiční pohoštění k vínu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI