Ingredience: | |||||
mleté maso | 400 - 500 g | cibule | 1 ks | mražená lahůdková zelenina (hrášek, kukuřice, květák, mrkev, fazolky) | 180 g |
česnek | 2 stroužky | hořčice (plnotučná, dijonská) | 1 lžíce | kvalitní worcestrová omáčka | dle chuti |
bramborový škrob | dle potřeby | drcený kmín | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | olej | dle potřeby | sušené oregano | dle chuti |
hladkolistá petrželka | dle chuti |
Mleté maso je velice oblíbené a u malých dětí určitě dvojnásob nebo aspoň u těch našich ano. Maso si vždy namelu sama z toho, co koupím. Tentokrát jsem neměla chuť ani na karbanátky ani na boloňskou omáčku, takže z toho vzniklo mleté na zelenině se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou. Je to rychlé a velice chutné jídlo.
Nejprve si očistěte česnek a cibuli. Cibulku si nakrájejte nahrubo. V pánvi rozpalte trochu oleje a cibulku orestujte dozlatova, přidejte mleté maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín a oregano. Přidejte zeleninu a podlijte trochou vody. Nechte zhruba deset minut povařit. Pokud je potřeba ještě podlijte. Vniklou směs si zahustěte záklechtkou z cca 1 - 2 lžiček škrobu rozmíchaného v trošce vody. Měl by vzniknout takový zahuštěný sos. Dochuťte lžící hořčice, prolisovaným česnekem a worcestrovou omáčkou. Nechte společně prohřát a můžete servírovat.
Servírujte se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI