Mongolské hovězí z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kýta1 kgkukuřičný škrob na obalení masaolivový olej3 lžíce
česnek3 stroužkymrkev1 ksjarní cibulka2 ks
sojová omáčka4 lžícetřtinový cukr2 lžícevoda250 ml
sůl dle chuti
hovězí kýta 1 kg, kukuřičný škrob na obalení masa, olivový olej 3 lžíce, česnek 3 stroužky, mrkev 1 ks, jarní cibulka 2 ks, sojová omáčka 4 lžíce, třtinový cukr 2 lžíce, voda 250 ml, sůl dle chuti

Příprava

Někde na FB poletuje videorecept na tuhle dobrotu. Já jsem si ho trochu upravila a vyzkoušela po svém. Je to vážně dobrota, která se přesně hodí do tohoto mrazivého počasí.

Hovězí maso nakrájíme na ploché nudličky nebo malé plátky. Dáme do igelitového pytlíku, přisypeme kukuřičný škrob, uzavřeme a dobře protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Do pomalého hrnce nalijeme olivový olej, sojovou omáčku vodu a přidáme prolisovaný česnek, na hrubo nastrouhanou mrkev a kolečka jarní cibulky. Přisypeme ještě třtinový cukr a vše dobře promícháme. Pokud se nám směs zdá málo slaná, můžeme ještě přisolit. Nakonec přidáme obalené maso a "loudáme" na stupeň HIGH 4 hodiny. Můžeme podávat s nudlemi nebo rýží.

2017-01-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI