Ingredience: | |||||
hovězí kýta | 1 kg | kukuřičný škrob | na obalení masa | olivový olej | 3 lžíce |
česnek | 3 stroužky | mrkev | 1 ks | jarní cibulka | 2 ks |
sojová omáčka | 4 lžíce | třtinový cukr | 2 lžíce | voda | 250 ml |
sůl | dle chuti |
Někde na FB poletuje videorecept na tuhle dobrotu. Já jsem si ho trochu upravila a vyzkoušela po svém. Je to vážně dobrota, která se přesně hodí do tohoto mrazivého počasí.
Hovězí maso nakrájíme na ploché nudličky nebo malé plátky. Dáme do igelitového pytlíku, přisypeme kukuřičný škrob, uzavřeme a dobře protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Do pomalého hrnce nalijeme olivový olej, sojovou omáčku vodu a přidáme prolisovaný česnek, na hrubo nastrouhanou mrkev a kolečka jarní cibulky. Přisypeme ještě třtinový cukr a vše dobře promícháme. Pokud se nám směs zdá málo slaná, můžeme ještě přisolit. Nakonec přidáme obalené maso a "loudáme" na stupeň HIGH 4 hodiny. Můžeme podávat s nudlemi nebo rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI