Zelníky: | |||||
nahrubo nastrouhané brambory | 200 g | najemno nastrouhané brambory | 200 g | kysané zelí | 400 g |
řepkový olej | 150 ml | vejce | 2 ks | sůl | špetka |
pepř | špetka | ||||
Omáčka: | |||||
zeleninový vývar | 80 ml | kremžská hořčice | 15 g | čerstvé bylinky | 25 g |
olivový olej | 60 ml | ||||
Příloha: | |||||
čerstvý listový špenát | 400 g |
Štědrý den je za námi a během té doby to byl pěkný zmatek.
O to míň bylo času na blog a za to se omlouváme. Snad to bude zase lepší. Až na ty zkoušky, které jsou za dveřmi. No uvidíme. Každopádně jsem si konečně vyzkoušela recept z kuchařky, kterou jsem představila v minulém článku. Sexy moderní česká kuchyně mi představila recept na jednoduché a velmi chutné zelníky. Autorem receptu je Miroslav Grusz, který se na knize podílel.
Proč jsem si vybrala tento recept? Je lehký, příprava trvá jen chvíli a v tomto čase, kdy se neustále něco vaří nebo peče, je dobrou "rychlovkou". Zelníky si můžete dát jen tak, s nějakým salátem nebo třeba s domácí tlačenkou! Přesně tak to udělal můj taťka a moc si to pochvaloval. Jde se na to!
Z překrájeného kysaného zelí a nastrouhaných brambor musíte dobře vycedit vodu. Pak je smícháte v míse dohromady, přidáte vajíčka a ochutíte solí a pepřem. Ti, kdo mají rádi maso, mohou do zelníků přidat trochu slaniny. Z těsta vytvarujte placky různých tvarů dle fantazie a pečte zprudka, krátce, dozlatova na teflonové pánvi. Zeleninový vývar, kremžskou hořčici, bylinky a olivový olej rozmixujte mixérem dohladka. Servírujte s čerstvým orestovaným špenátem, který pokapte připravenou bylinkovou omáčkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI