Moravský vrabec s listovým smetanovým špenátem zpět

Ingredience:
vepřová plec1000 gsůl dle chuticelý kmín dle chuti
česnek6 stroužkůsádlo dle potřebyvětší cibule2 ks
domácí kečup1,5 lžícepříloha (brambory, knedlík) dle chuti
Smetanový špenát:
listový špenát dle potřebyčesnek dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutizakysaná smetana nebo vejce dle chuti
vepřová plec 1000 g, sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, česnek 6 stroužků, sádlo dle potřeby, větší cibule 2 ks, domácí kečup 1,5 lžíce, příloha (brambory, knedlík) dle chuti, listový špenát dle potřeby, česnek dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zakysaná smetana nebo vejce dle chuti

Příprava

Měla jsem doma vepřovou plec a přemýšlela, co s ní. Nakonec padl tip na recept podle mého syna z Moravy a to na moravského vrabce se špenátem a knedlíkem.

Nejprve si pokrájíme maso na větší kousky. V pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Vše krátce osmahneme po všech stranách a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Ke konci pečení přidáme k pečenému masu domácí kečup a dobře promícháme. Dávám to místo červené papriky. Chuť je jemná, lepší než s práškovou červenou paprikou. Naučil mě to můj syn.

Maso můžeme podávat například s bramborovým knedlíkem a smetanovým špenátem.

2017-01-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI