Ingredience: | |||||
vepřová plec | 1000 g | sůl | dle chuti | celý kmín | dle chuti |
česnek | 6 stroužků | sádlo | dle potřeby | větší cibule | 2 ks |
domácí kečup | 1,5 lžíce | příloha (brambory, knedlík) | dle chuti | ||
Smetanový špenát: | |||||
listový špenát | dle potřeby | česnek | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | zakysaná smetana nebo vejce | dle chuti |
Měla jsem doma vepřovou plec a přemýšlela, co s ní. Nakonec padl tip na recept podle mého syna z Moravy a to na moravského vrabce se špenátem a knedlíkem.
Nejprve si pokrájíme maso na větší kousky. V pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Vše krátce osmahneme po všech stranách a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Ke konci pečení přidáme k pečenému masu domácí kečup a dobře promícháme. Dávám to místo červené papriky. Chuť je jemná, lepší než s práškovou červenou paprikou. Naučil mě to můj syn.
Maso můžeme podávat například s bramborovým knedlíkem a smetanovým špenátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI