Ingredience: | |||||
mořská štika | 2 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
prolisovaný česnek | dle chuti | hladká mouka | dle potřeby | mletá uzená paprika | dle chuti |
olej | na smažení | ||||
Pyré: | |||||
velká cibule | 4 ks | jablko | 1 ks | sůl | dle chuti |
máslo | 1 lžička | cukr | špetka | zeleninový nebo masový vývar | 100 ml |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
Ryby bychom měli jíst často, bohužel jsou dost drahé, ale přesto se snažím na ně v jídelníčku nezapomínat. Tentokrát jsem zvolila jako přílohu cibulové pyré a moc nám chutnalo!
Cibule oloupeme, nakrájíme na velké kusy, dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, cukr a vývar. Chvíli dusíme a přidáme rozkrájené jablko, dále dusíme. Vývar slijeme a cibuli s jablkem rozmixujeme a vmícháme kysanou smetanu. Dochutíme solí, pepř, přidáme pepř a trochu citronové šťávy.
Vývar z cibule mi bylo líto vylít, tak jsem ho použila na polévku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI