Mušle: | |||||
čerstvé mušle svatého Jakuba | 4 ks | česnek | 2 stroužky | olivový olej | dle potřeby |
bílé suché víno | 1 dcl | šťáva z 1/2 pomeranče | dle chuti | zeleninový vývar | 1/2 dcl |
kvalitní sojová omáčka | 1 lžíce | ||||
Krémový mangold: | |||||
čerstvý mangold | 200 g | čenek | 2 stroužky | olivový olej | dle potřeby |
sůl | špetka | bílé víno | 1/2 dcl | rýžová smetana | 2 lžíce |
Polenta: | |||||
polenta | 150 g | zeleninový vývar | 250 ml | sůl | špetka |
lahůdkové droždí | 2 lžičky | posekané čerstvé bylinky: pažitka, oregano, bazalka, petrželka, libeček... | hrst | olivový či dýňový olej | 1 lžíce |
Uuuuf, dneska je to tedy dlouhý název receptu. A po dlouhé době opět něco i pro nevegany/nevegetariány. Mušle svatého Jakuba jsou klenot! A taky se podle toho odvíjí cena! Já tyto mušle koupila asi podruhé v životě a nejprve jsem je chtěla grilovat, nakonec jsem vymyslela úplně jiný recept s dokonalou bylinkovou polentou a krémovým mangoldem. A musím říct, že jsem si připadala jak v nějaké super restauraci.
A nebojte, není to tak drahé jídlo, jak se na první pohled zdá. Na dvě porce jsem koupila 4 mušle svatého Jakuba cca za 100 korun. Takže, tento recept je fakt super, zvlášť pokud chystáte nějaký slavnostní oběd či večeři.
Mušle
Krémový mangold
Polenta
TIP: Polentu i mangold můžete posypat opraženými slunečnicovými semínky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI