Ingredience: | |||||
velká kuřecí prsa (600g) | 250 ks | oleje | 1 lžíce | sůl | špetka |
pepř | špetka | oloupaných brambor | 600 g | másla | 2 lžíce |
pažitka | hrstka | ||||
Nádivka: | |||||
ggrahamový celozrnný rohlík | 1 ks | vejce | 1 ks | cibule šalotka | 1 ks |
stroužek česneku | 1 ks | petřželky | hrstka |
Kuřecí prsíčka s nádivkou a máslovými bramborami je super oběd nejen pro dospělé, ale i pro vaše děti. Pažitka dodá bramborám samozřejmě šmrnc, jak chuťově, tak i barvou.
Troubu si dáme předehřát na 200°C.
Rohlík si kupte předem, protože by měl být 1-2dny starý. Nakrájíme ho na menší kostičky, přidáme jemně nakrájenou šalotku, žloutek, prolisujeme česnek a z bílku vyšleháme sníh. Do rohlíkové směsi přidáme nasekanou petrželku, důkladně promícháme. Lehce osolíme, opepříme a opatrně vmícháme sníh.
Kuřecí maso prsty naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Rozdělíme nádivku a pevně srolujeme. Můžeme zpevnit párátkem, jehlou nebo provázkem. V pánvi si rozpálíme olej a rolky na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. Přendáme na pekáček, na pánev si nalijeme sklenku vody, abychom odlepili ze dna výpeček a vše vlijeme k masu.
Pečeme v troubě cca 20-30min (podle velikosti rolek). Zatímco se maso peče, oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Scedíme, přidáme nasekanou pažitku a opatrně vmícháme máslo, ale abychom z brambor neměli kaši. Nyní už jen stačí vše naservírovat a můžeme hodovat.
Do výpeku z masa můžete přidat lžíci másla kvůli konzistenci, ale to dělám jen málokdy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI