Nádivka s kuřecím masem a uzeným zpět

Ingredience:
kuře1/2 ksuzené maso (nejlépe z žeber)150 gmáslo125 g
smetana ke šlehání100 mlsýr Gouda150 grohlíky8 ks
vejce4 ksjarní cibulka2 - 3 kssůl dle chuti
pepř dle chuti
kuře 1/2 ks, uzené maso (nejlépe z žeber) 150 g, máslo 125 g, smetana ke šlehání 100 ml, sýr Gouda 150 g, rohlíky 8 ks, vejce 4 ks, jarní cibulka 2 - 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jako malá jsem vyndávala nádivku z kuřete a chtěla jíst jen to maso. A pak moje maminka vymyslela tuhle geniální kombinaci na plech, kterou miluju a vařím dodnes.

Kuře poctivě nasolte a upečte na másle. Křupavou kůžičku snězte a maso z kuřete oberte.
Stejně tak oberte maso z uvařených uzených žeber. Rohlíky nakrájejte na kostičky a smíchejte je se smetanou a máslovou šťávou z pečeného kuřátka. Přidejte kousky kuřete, uzenýho, nastrouhaný sýr, nakrájenou jarní cíbu, žloutky z vajec, smetanu, sůl a pepř. Všechno pěkně promíchejte, a nakonec přidejte ušlehaný sníh z bílků. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 190 stupňů. Podávejte nejlíp s rajčatovým salátem. Nádivka je šťavnatá, voní máslem a děti vám za ní utrhnou ruce.

2017-08-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI