Obyčejná sekaná s jednoduchou náplní zpět

Ingredience:
mletá vepřová plec1,45 geidam200 gsmetana nebo mléko100 ml
majoránka3 lžícegranulovaný česnek3 lžícedrcený kmín2 lžičky
sůl2 lžičkymletý pepř1 lžičkadrobně nakrájená cibule1 ks
Náplň:
tence nakrájený salám300 gčervená kapie1/2 ks
Dále budeme potřebovat:
škvařené vepřové sádlo100 grozšlehaný bílek na potření1 kssůl na posypání
celý kmín na posypání
mletá vepřová plec 1,45 g, eidam 200 g, smetana nebo mléko 100 ml, majoránka 3 lžíce, granulovaný česnek 3 lžíce, drcený kmín 2 lžičky, sůl 2 lžičky, mletý pepř 1 lžička, drobně nakrájená cibule 1 ks, tence nakrájený salám 300 g, červená kapie 1/2 ks, škvařené vepřové sádlo 100 g, rozšlehaný bílek na potření 1 ks, sůl na posypání, celý kmín na posypání

Příprava

Čekáte k obědu větší počet nenáročných strávníků, kteří u vás budou i nocovat? Udělejte sekanou s nenáročnou náplní, která je dobrá jak s bramborovou kaší, tak také studená na obložený talíř k večeři nebo ke snídani.

Eidam nastrouháme na hrubých slzičkách a v hluboké míse důkladně promícháme s mletým masem a všemi ostatními uvedenými surovinami. Masové těsto necháme alespoň hodinu odpočinout.

Poté si předehřejeme troubu na 200°C. Do pekáče dáme 200 ml vody. 

Salám rozdělíme na polovinu, papriku nakrájíme na stejně velké špalíčky a ty také rozdělíme na polovinu. 

Potravinovou fólii položíme na pracovní desku.

Masovou směs opět promícháme, rozdělíme na dvě části a první dáme na fólii. Navlhčenýma rukama těsto rozetřeme  do obdélníkového tvaru a poklademe kolečky salámu tak, aby byly dvě řady a kolečka se mírně překrývala. 

Salám by měl být rozložený po plátu masové směsi pouze do 3/4, aby se sekaná dobře balila.

Na salám položíme špalíčky papriky a pomocí fólie masovou směs dobře zabalíme. Navlhčenýma rukama uhladíme oba konce a uhladíme i konečný podélný spoj sekané.

Masovou šišku přemístíme do pekáče s vodou a stejným způsobem si připravíme i druhou šišku sekané.

Nakonec sekanou potřeme bílkem, posypeme solí a kmínem, proložíme sádlem nakrájeným na plátky a dáme do trouby.

Teplotu ubereme na 175°C a pečeme přibližně hodinu a čtvrt. Během pečení přeléváme výpekem.

Sekaná je vhodná teplá i studená.

Větší množství sádla bylo úmyslné. Druhý den se použilo smíchané s výpekem na namazání chlebů. Pokud to nemáte rádi, postačí do pekáče k vodě přidat pouze 2 lžíce oleje a sádlo vynechat.

2017-09-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI