Odlehčený "segedín" s rýžovým bylinkovým knedlíkem zpět

Knedlíky:
rýžová mouka + na podsypání250 gkukuřičný škrob2 lžícekypřící prášek1 lžička
celé větší vejce2 ksnasekaná petrželka hrstsůl dle chuti
Segedín:
bílé kysané zelí500 gkrůtí prsa500 gvelká cibule1 ks
bílý řecký jogurt dle chutimletá červená paprika dle chutikokosový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
rýžová mouka + na podsypání 250 g, kukuřičný škrob 2 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, celé větší vejce 2 ks, nasekaná petrželka hrst, sůl dle chuti, bílé kysané zelí 500 g, krůtí prsa 500 g, velká cibule 1 ks, bílý řecký jogurt dle chuti, mletá červená paprika dle chuti, kokosový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.

Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.

Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.

Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.

Vmícháme jogurt a servírujeme.

2017-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI