Ingredience: | |||||
kuřecí prso (nakrájené po celé délce na širší nudličky) | 1/2 ks | okurka hadovka | 1 ks | olivový olej | trochu |
hrubozrnná mořská sůl | špetka | dijonská hořčice | dle chuti | citronová šťáva z půlky citronu | dle chuti |
pepř | špetka | kudrnačka | dle chuti | šnitlik | dle chuti |
bazalka | pár lístků | česnek | 1 stroužek |
Dnes jsem měla ve městě nějaké zařizování, budu dělat doma až večeři, takže co sobě k obědu? Musí to být nějaká rychlovka, ale jako na potvoru jsem si zapomněla koupit zeleninu a doma jen okurky. Tak co s tím?
Nahlédla jsem tedy to tajů ledničky, co se tam skrývá a vymyslela tento lehký, ale chutný salát :-) Rozpis je na jednu porci, neb doma nikdo jiný momentálně není :-)
Nejprve si naložíme kuřecí maso. Smícháme 2 lžíce olivového oleje, šťávu ze 1/4 citronu, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 špetku hrubozrnné mořské soli, čerstvě namletý pepř a nasekanou kudrnačku. Pořádně zamícháme a naložíme si maso. Samozřejmě by bylo lepší maso nechat naložené minimálně 2 hodinky, ale mě tlačil čas :-) Potom si rozpálíme pánvičku s kapkou olivového oleje a maso si z obou stran osmahneme.
Mezitím si nakrájíme okurku na plátky a dáme na talíř. Na okurku navrstvíme osmahnuté maso a zalijeme zálivkou. Zálivku si připravíme ze 2 lžic olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli, prolisovaného česneku, čerstvě namletého pepře a nasekané kudrnačky. Nakonec posypeme salát bylinkami - kudrnačkou, bazalkou (bohužel je na fotce vidět jen v rohu :-) a nasekaným šnitlikem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI