Orecchiette s krémovou salsou s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
čerstvá pasta - orecchiette500 gsmetana na vaření130 mlmalá červená cibule1 ks
rajčata3 ksmedvědí česnek svazekcitronový olivový olej1 lžíce
opražená slunečnicová semínka malá hrstcitronová šťáva2 - 3 lžícesůl dle chuti
pepř špetka
čerstvá pasta - orecchiette 500 g, smetana na vaření 130 ml, malá červená cibule 1 ks, rajčata 3 ks, medvědí česnek svazek, citronový olivový olej 1 lžíce, opražená slunečnicová semínka malá hrst, citronová šťáva 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Tak konečně tu máme zase období medvědího česneku! 

Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut, až budou na skus.
Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 - 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI