Ingredience: | |||||
čerstvá pasta - orecchiette | 500 g | smetana na vaření | 130 ml | malá červená cibule | 1 ks |
rajčata | 3 ks | medvědí česnek | svazek | citronový olivový olej | 1 lžíce |
opražená slunečnicová semínka | malá hrst | citronová šťáva | 2 - 3 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Tak konečně tu máme zase období medvědího česneku!
Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut, až budou na skus.
Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 - 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI