Orientální hovězí kližka z pomalého hrnce zpět

Ingredience:
hovězí kližka750 gcibule2 kspórek1 ks
česnek2 stroužkysekaná rajčata1 konzervatřtinový cukr1 lžíce
citronová šťáva1 lžícehustý bílý jogurt200 gsůl dle chuti
ghí nebo olej na smažení
Kořenící směs:
kurkuma1 lžičkadrcený kmín1 lžičkakoriandr1 lžička
černý pepř1/2 lžičkymletý zázvor1/2 lžičkyskořice1/2 lžičky
mletý hřebíček1/3 lžičkykardamon1/3 lžičkymleté chilli (nedávala jsem)1 lžička
hovězí kližka 750 g, cibule 2 ks, pórek 1 ks, česnek 2 stroužky, sekaná rajčata 1 konzerva, třtinový cukr 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, hustý bílý jogurt 200 g, sůl dle chuti, ghí nebo olej na smažení, kurkuma 1 lžička, drcený kmín 1 lžička, koriandr 1 lžička, černý pepř 1/2 lžičky, mletý zázvor 1/2 lžičky, skořice 1/2 lžičky, mletý hřebíček 1/3 lžičky, kardamon 1/3 lžičky, mleté chilli (nedávala jsem) 1 lžička

Příprava

Tento recept jsem dostala o kolegyně z práce a hned při prvním ochutnání jsem se do něj zamilovala. Je plný chutí, vůní a je prostě skvělý. Vyzkoušejte ho!

Na ghí necháme zatáhnout kostky masa, které pak přendáme do pomalého hrnce. Na výpeku osmahneme cibuli a poté i česnek. Mezitím si umícháme kořenící směs, kterou také přidáme do hrnce a asi jednu minutu společně restujeme. Pak připojíme i drcená rajčata a na kolečka nakrájený pórek. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Vše dobře promícháme a nalijeme na maso do pomalého hrnce. Necháme dusit 4 hodiny na HIGH. Nakonec vmícháme bílý jogurt a můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!

2018-01-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI