Ingredience: | |||||
hovězí kližka | 750 g | cibule | 2 ks | pórek | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | sekaná rajčata | 1 konzerva | třtinový cukr | 1 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžíce | hustý bílý jogurt | 200 g | sůl | dle chuti |
ghí nebo olej | na smažení | ||||
Kořenící směs: | |||||
kurkuma | 1 lžička | drcený kmín | 1 lžička | koriandr | 1 lžička |
černý pepř | 1/2 lžičky | mletý zázvor | 1/2 lžičky | skořice | 1/2 lžičky |
mletý hřebíček | 1/3 lžičky | kardamon | 1/3 lžičky | mleté chilli (nedávala jsem) | 1 lžička |
Tento recept jsem dostala o kolegyně z práce a hned při prvním ochutnání jsem se do něj zamilovala. Je plný chutí, vůní a je prostě skvělý. Vyzkoušejte ho!
Na ghí necháme zatáhnout kostky masa, které pak přendáme do pomalého hrnce. Na výpeku osmahneme cibuli a poté i česnek. Mezitím si umícháme kořenící směs, kterou také přidáme do hrnce a asi jednu minutu společně restujeme. Pak připojíme i drcená rajčata a na kolečka nakrájený pórek. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Vše dobře promícháme a nalijeme na maso do pomalého hrnce. Necháme dusit 4 hodiny na HIGH. Nakonec vmícháme bílý jogurt a můžeme ihned podávat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI