Orientální květák zpět

Ingredience:
květák1 kscibule1 ksčesnek6 stroužků
olivový olej4 - 5 lžicsůl špetkacitronový pepř špetka
římský kmín1/2 lžičkykurkuma1/2 lžičkymletá uzená paprika (může být i sladká červená paprika)1/2 lžičky
citron1 kspetrželka na ozdobu
květák 1 ks, cibule 1 ks, česnek 6 stroužků, olivový olej 4 - 5 lžic, sůl špetka, citronový pepř špetka, římský kmín 1/2 lžičky, kurkuma 1/2 lžičky, mletá uzená paprika (může být i sladká červená paprika) 1/2 lžičky, citron 1 ks, petrželka na ozdobu

Příprava

Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. 

Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.

Pečený květák v orientálním stylu - květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky.V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečícím papírem dáme květákové růžičky,na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek.Zakapeme připravenou marinádou.Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut,pak opatrně promícháme,snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších 10 minut.Podáváme horké,pokapané citronovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou.


2014-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI