Přesně tak dopadlo mé domácí droždí, které jsem přidala do těsta. Achjo.
Na fotce vypadá ještě hůř než ve skutečnosti. Stránka, na které jsem ho objevila mi přišla jako skvělý zdroj inspirace. Co se dá dělat, člověk nemůže věřit všemu. Podle návodu jsem do skleničky vody nakrájela neošetřené jablko a nechala v lednici 2 dny ležet. Poté jsem vše přelila přes sítko, odstranila jablko a k vodě přidala skleničku hladké mouky. Směs vypadala slibně! Chybou možná bylo, že jsem ten den neměla čas ihned kašičku použít a tak na mě čekala v lednici do dalšího dne. Vy tedy raději použijte klasické kvasnice, u kterých se nemusíte bát, že by "nefungovaly". Pizza sice nebyla podle mých představ, ale chutnala dobře. Jen to byl trochu větší betonek, než na který jsme zvyklí. Jsem v pokušení, jestli tu dělat špatnou reklamu ostudnému webu... Raději ne, ale kdyby vás to zajímalo, napište mi!
V míse si do prosáté mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Pro lepší kvašení přidáme špetku cukru a sůl schováme na bok mísy, odděleně od kvasnic. Necháme v teple asi 15 minut a poté zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout (např. pod peřinou) 45 minut. Těsto dáme na předem vymaštěný plech a rukama namočenýma v oleji rozprostřeme těsto v tenké vrstvě po celém plechu. Dále je to již jen na vás! Inspirujte se v lednici, známými druhy z restaurací nebo podle momentální chutě.
Já nejprve potřela těsto rajčatovým protlakem a poté už nakládáme šunku, špenát, olivy, česnek a rajčata. Jakmile máte všechny ingredience na těstě, posypeme parmazánem nebo sýrem, který milujete.
Pizzu pečeme v předehřáté
troubě na 180°C po dobu 30 minut.